The Telegraph: Тръмп не се ограничи с едно ръкостискане с Путин

Дата на публикуване: 08 07 2017, 00:12


Дългоочакваното първо ръкостискане между Владимир Путин и Доналд Тръмп се състоя още в началото на официалната среща между лидерите и не избяга от очите на журналистите. Американският лидер с две ръце крепко стисна ръката на руския президент, а след още го потупа по гърба, «очевидно в знак на приятелско разположение», отбелязва The Telegraph.
Daily Telegraph: Трамп не ограничился одним рукопожатием с Путиным

Facebook/ Bundesregierung
 След първите няколко месеца на безкрайни спекулации за тайните отношения между Трмъп и Владимир Путин лидерите на САЩ и Русия най-накрая за първи път се срещнаха лице в лице.
И май главата на Белия дом дори приятелски потупа своя руски колега по гърба, пише  The Telegraph.
Това беше наистина дългоочаквано ръкостискане, което се случи малко по-рано от официалната среща между Путин и Тръмп, но не избяга от очите на журналистите на срещата на G20 в Хамбург.

Както се вижда от записа, американският президент «с две ръце крепко стисна дясната ръка на Владимир Путин, а след това го потупа по гърба, очевидно в знак на приятелско разположение, след това двамата лидери се снимаха един до друг, и двамата се усмихваха».

Всичко това се наблюдаваше от стоящият недалеко глава на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер.

Както подчертава изданието, Тръмп и Путин ще се срещнат отново, за да обсъдят «редица спорни моменти», включително конфликтът в Сирия и «руските провокации» в Украйна.

Впрочем, големият въпрос остава, ще повдигне ли американският президент темата за «намесата» на Москва в изборите в САЩ.

Непосредствено преди срещата Тръмп отбеляза в своя Туитър, че той «с нетърпение очаква» разговора с Владимир Путин, с който предстои «много да се обсъди».

По време на това историческо събитие, когато «царят на недвижимите имоти бившата звезда в реалити-шоу» се среща с «бившия агент на КГБ», на внимателен анализ се подлагат «всяко изражение на лицето и всеки жест», коментира  The Telegraph.

В Туитър ръкостискането беше възприето с голям ентусиазъм.

News Front Петя Паликрушева-Иванова

Тагове: ; ; ; ; ;