Съветите на екипа на Путин за срещата му с Тръм

 Заместник директорът на ЦРУ то 2010 до 2013 г. Майкъл Морели и сътрудникът на Съвета на национална сигурност от 2009 до 2013 г. Саманта Виноград в статия за

The Washington Post пишат за вероятните препоръки към Путин от страна на неговите помощници по повод предстоящата среща на руския лидер с американския президент Доналд Тръмп.

“Господин президент, когато се срещнете с президента Тръмп на G20, която ще се състои днес в Хамбург, вие ще направите от това исторически момент.

Русия заема най-силните си позиции от времето на края на студената война.

САЩ са наш велик противник, те отслабнаха максимално”, вероятно казва на руския президент неговия екип, според представите на авторите на материала в западното издание.

“Нашата цел в рамките на тази среща е проста: да запазим ситуацията, която е в наша полза.

Що се отнася до стила, то на вас вероятно ще ви се прииска американските журналисти да ви снимат двамата с Тръмп като близки приятели, усмихващи се, което ще поддържа тревогата по повод вероятния сговор с предизборния щаб на Тръмп с вас (пълната истина за който сговор ви е известна)”, продължават въображаемите помощници на Путин, пише изданието.

“Всъщност, вашата цел е Тръмп да остане с мисълта ,че Русия може да бъде партньор в решаването на проблемите в света – ако САЩ бъдат настроени към нея по-позитивно”, продължават авторите.

“Вероятно ние трябва да започнем някъде от задния двор на САЩ. Белият дом се е съсредоточил върху кризата във Венецуела. Вие можете да предположите, че ние можем да се възползваме от нашето влияние върху правителството на президента Николас Мадуро, за да им окажем помощ, в замяна на признанието от страна на САЩ, че Евразия е наша сфера на влияние”.

“Разбира се, нашата главна цел е да заставим Тръмп да свали санкциите, въведени след нашата победа в Крим, — излагат хипотетичния разговор между “eкипа на Путин” авторите на статията.

“Това няма да се случи скоро, но ние можем да избегнем допълнителните санкции, в това число лансирани от Сената на САЩ”, продължават авторите.

“Има един въпрос, по който вие трябва да проявите твърдост и прямота: Сирия. САЩ започват да става все по-агресивни там. Вие трябва отново да кажете на Тръмп, че ще разглеждате по-нататъшни подобни действия като непосредствени актове на агресия срещу Русия.

Американците не искат да влизат в конфликт с вас – ако те не отговорят с твърди дипломатически мерки на нашите опити да им разбием демокрацията, те няма да рискуват да влязат във война с нас в Сирия”, завършва изданието хипотетичните съвети на екипа на Путин по повод предстоящата му среща с Тръмп.

Петя Иванова за News Front

Тагове: ; ; ;