Много от това, което ще напишат и кажат в света за разговора между президента на САЩ Тръмп с президента на Русия Путин в Хамбург, ще бъде на базата на избрани снимки и видео от тяхната среща, счита журналистът Джейсън Ле Мер от Newsweek.

“Аз очаквам позьорство на двамата мачовци на олимпийско ниво при общуването на двамата лидери. И двамата разбират колко е важна символиката, колко е важно да те възприемат като яко момче”, споделя в интервю за CNN Дерек Чолек, екс-сътрудник в администрацията на Обама.

В плана на чистия мачизъм Путин е трудно да бъде победен.
Та това е бивш сътрудник на КГБ.

Путин има черен пояс по джудо, карате и таекуондо”, пише авторът.

Преди руският лидер даваше да се разбере, че е готов да сплашва другите лидери в опита си да получи преимущество, отбелязва Ле Мер, споменавайки епизода с канцлера на Германия Ангела Меркел и кучето на Владимир Путин Кони.

По-късно Путин отрече да е знаел за страховете на Меркел от кучета, което й било още от детството, пише кореспондентът на изданието.

Разбирам, защо е трябвало да направи това Путин – за да докаже, че е мъж на място.

Авторът преминава към Тръмп: при ръкостискането “той обожава да се впива в ръката на събеседника си, а след това с всички сили да я дърпа към себе си”.

В Хамбуруг нито един от двамата световни лидери няма да поиска да направи впечатление на по-слаб от другия, убеден е авторът.
News Front

Тагове: ; ; ; ; ;