При сблъсъците с антиглобалисти в Хамбург са били ранени 76 служители на силите на реда, предаде Франс прес, цитирайки говорителка на местната полиция.
Става дума за леки наранявания, уточни тя. Засега е известно за най-малко двама ранени сред протестиращите. Петима души бяха задържани.
По данни на ДПА се е наложило трима от полицаите да бъдат приети в болница, а задържаните са между 10 и 20. Един от полицаите е получил травма на очите от фойерверк.
«Възмутени сме», заяви хамбургската полиция в Туитър. 

Все още продължават сблъсъците в различни части на Хамбург. Към 22:30 ч. по Гринуич няколко хиляди души продължаваха протестите срещу срещата на върха на Г-20 под надзора на силите за борба с безредиците. Този път протестите преминаваха спокойно, съобщава АФП.
Протестиращите радикални антиглобалисти са се разделили на групи, формират отряди в различни части на града и разбиват всичко по пътя си, предаде ТАСС, цитирайки местната полиция. Имало е опити за заслепяване с лазер на кръжащия над града полицейски хеликоптер. Силите за сигурност предупреждават гражданите да не излизат на улицата без необходимост.
Значителен брой агресивно настроени антиглобалисти се съсредоточиха в района на Шанценфиртел, считан за един от бастионите на хамбургските леви радикали. В отговор на действията на радикалите, полицията беше принудена отново да използва водно оръдие, съобщава ТАСС/БТА

Тагове: ; ; ;