Премиерът Бойко Борисов заяви за бойните самолети, които ВВС се предвижда да придобият, че те трябва да бъдат нови.
Нека се произнесат експертите, но самолетите трябва да са нови — така и така ще се вадят купища пари за тях, каза премиерът, който участва в дискусия на тема «Трансатлантическата връзка през българското председателство на Съвета на ЕС», организирана в София от Атлантическия клуб с подкрепата на фондацията «Конрад Аденауер» и Дипломатическия институт.
Трите вида въоръжени сили трябва да се превъоръжават паралелно, отново заяви премиерът Борисов.
В изказването си премиерът засегна редица теми. Той посочи, че продължава да смята, че споразумението с Турция работи много добре. За Македония Борисов каза, че договорът за добросъседство, който очакваме да подпишем на 2 август, е изключително важен. Интересът на България е да подкрепим Македония да влезе в атлантическия пакт, посочи Борисов. За отношенията ни с Русия Борисов каза, че те са строго прагматични, имаме стратегически интерес България да бъде диверсифицирана.
Дискусията с участието на премиера е част от събитието «Атлантически дискусии», през втората част на което посланикът на САЩ в България Ерик Рубин ще говори за перспективите пред българо-американското сътрудничество.

Тагове: ; ;