Грузинците ще вземат Украйна от президента Петро Порошенко и премиера Владимир Гройсман, заяви бившият президент на Грузия, екс-главата на Одеска област Михаил Саакашвили. Както пише «Обозреватель»,

Ползвателите на интернет са реагирали бурно на думите на политика и са го посъветвали най-напред да си вземе Грузия.

 Бившият президент на Грузия, екс-главата на Одеска област Михаил Саакашвили заяви, че грузинците ще вземат Украйна от президента Петро Порошенко и премиера Гройсман. Това Саакашвили е написал на страницата си във Фейсбук, както споменава изданието.

Този промъкнал се депутат от Народния фронт, чието име прилича на двоен опит да се произнесе английска дума, която значи отрязък от време, говори отново за грузинците. На този истински украинец Аваков не му иска грузинците да участват в прочистването на украинската власт, заяви Саакашвили.

 Както отбелязва изданието, така той е коментирал изявлението на депутата Дейдея, която след обвиненията на ГПУ заяви, че се е борил в Одеса срещу грузинската мафия.

Според думите на политика, грузинците в Украйна “се опитват да спрат грабежа на украинците”.

“Със здраве се възмущавайте, но ще ви вземем Украйна от Порошенко, Гройсман и Аваков, реално ще я върнем на обикновените, изстрадали украинци. Украйна, време е да победим”, добави Саакашвили.

Както пише изданието, ползвателите на мрежата бурно са реагирали на заплахите на Саакашвили.

«Саакашвили, ти първо си вземи Грузия, а после отваряй уста за Украйна, написа депутът Игор Мосийчук на страницата си във Фейсбук.

News Front

Тагове: ; ; ; ; ;