Няма никакви признаци, че по време на срещата на G20 президентът на САЩ Доналд Тръмп “ще даде отпор” на “агресията на Путин”, заяви в интервю за MSNBC журналистката Наташа Бертранд.

Точно обратното, Тръмп се отнася към президента на Русия различно, отколкото към другите лидери. Той проявява  сдържаност относно руската намеса в американските избори, прехвърляйки вината на Обама, отбелязва журналистката.

УИЛИ ХАЙСТ, водещ MSNBCНаташа, искам да ви попитам за срещата на Путин и Тръмп на G20, която ще се състои тази седмица. Вие дълго време проследявате тази история. Как мислите, ще даде ли Тръмп отпор на Путин във връзка с руската намеса и ще подкрепи ли твърденията на американското разузнаване, че Русия е извършила намеса в изборите в САЩ?

НАТАША БЕРТРАНД, репортер от Business InsiderНе.

УИЛИ ХАЙСТ: Считате, че той няма да каже нищо?

НЕИЗВЕСТНА ЖЕНАИменно!

НАТАША БЕРТРАНД: Не, няма никакви основания да се предполага, че Тръмп внезапно ще тръгне в настъпление срещу Путин. Той дори прояви сдържаност в обвиненията спрямо Русия за хакерските атаки. Вместо това той се стреми да прехвърли вината на Обама за това, че не е направил достатъчно, за да се спре Русия.

Затова той има практически нулеви шансове да тръгне на пряк конфликт с Путин.

Това предизвиква тревога не само сред ястребите в САЩ, но и сред нашите съюзници в целия свят.

Те ще следят тази среща и ще очакват сигнали, че Тръмп има намерение да даде по-силен отпор на руската агресия в Източна Европа и в западните избори.

Както видяхме във Франция, те и до днес се занимават с това.

И ако той не подаде никакъв сигнал за това, че има немерие на отговори на Путин, че той е чуждестранен противник, то това ще бъде наистина лош знак.

УИЛИ ХАЙСТ: Той се отнася към Путин по друг начин в сравнение с отношението му към другите лидери.

НАТАША БЕРТРАНДДа, и до днес не можем да го разберем това. Вероятно Путин ще направи предложение за сътрудничество в Сирия и в Близкия Изток, а вероятно ще поиска в замяна Тръмп да отслаби санкциите или да върне дипломатическата собственост, която взе по-рано Обама.

Ще клъвне ли Тръмп на тази примамка или не, предстои да узнаем.

Петя Иванова за News Front

Тагове: ; ; ; ;