Макар президентът Тръмп да обича да разчита на своите инстинкти, срещата с Владимир Путин в Хамбург изисква специална подготовка, пише в редакционна статия The Washington Post

Тръмп трябва да избута в страни своето възхищение към авторитарните наклонности на Путин, а вместо това следва да постави пред руския президент трудни въпроси, считат авторите.

Тръмп нява право да не се осъжда Путин по повод опитите на Русия да се намеси в президентските избори през май 2016г. Той трябва еднозначно да даде да се разбере, че САЩ това няма да го търпят, и точка”, пише в изданието.

По отношение на Украйна Тръмп трябва да демонстрира решимост, препоръчва вестникът.

Русия напомпваше въоръженото въстание и завзе Крим в нарушение на международните норми, а сега продължава да провикра насилие в Донбас, продължава изданието.

Тръмп не трябва да оставя съмнение в Путин, че САЩ няма да се откажат от санкциите, въведени във връзка със ситуацията в Украйна, докато условията на мирните съглашения не бъдат изпълнени, продължава статията.

“Лидерите трябва да обсъдят сирийския конфликт, като не забравят, че трябва да се избягват преките бойни действия, независимо от това, че Вашингтон и Москва преследват напълни различни военни цели, се казва по-нататък в статията.

Тази среща вероятно ще удовлетвори желанието на Путин да изглежда световен лидер, той ще се опита да изкара слабостите на Тръмп.

Путин страда от отдавнашното неразбиране, което проявяват Западът и САЩ.

Затова ще бъде полезно да се говори в прав текст с него, ако разговорът бъде внимателно подготвен”, завършват авторите.

Петя Иванова за News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;