Москва осъжда терористичния акт в Дамаск, извършен на фона на аквизиризацията на усилията по регулирането на конфликта в Сирия. Това се казва в коментарите на Департамента по инфорамция и печат към МВнР на Русия.

“Осъждаме този кървав акт, извършен на фона на активизацията на усилията в интерес на политико-дипломатическото регулиране на вътрешния въоръжен конфлик в Сирия: на 4-5 юли в Астана е планирано провежданетона петата международна среща на високо ниво за Сирия, на 10 юли е планиран поредния рунд на междусирийския диалог в Женева”, се казва в съобщението.

Както подчертава външнополитическото ведомство, Москва оценява акцията на екстремистите като “панически опит да се възпрепятства укрепването на позитивните тенденции в сферата на пуска на политическия процес в Сирия”.

“Настоятелно призоваваме всички международни партньори да се отнесат по най-сериозне начин към заплахата от тероризъм и радикализъм в региона на Близкия Изток, да се отнесат към това универсално зло с решителна борба и координирани усилия на колективна основа в съответствие с нормите на международното право и Устава на ООН”, добавят от МВнР на Русия.