Главен секретар на президента Румен Радев Димитър Стоянов пред bTV:

«Има битка между лобита и авиатори, когато говорим за самолетите „Грипен“. Комисията за „Грипен“ ще е трибунал на ГЕРБ, за да атакуват президента. Има зададени дати какво и как трябва да се случи. Лош сигнал е, ако служебният кабинет не се бе произнесъл. Кабинетът „Борисов“ 2 е заложил датите кога, какво трябва да се случи. Какво искат сега. Нещата са заложени от тях=

Комисията си е свършила работата, има подредени оферти и сега кабинетът трябва да се поизнесе. Има ясни формули, за да се определи какъв да е самолетът. Ф-16 не е по-добър от „Грипен“ само защото има повече произведени самолети. Това го казвам ясно.

Когато става въпрос за много, когато става въпрос за големи сделки, винаги се намесва и думата корупция. Навсякъде е така. Време е лобистите да спрат да ходят по телевизиите. Нека кабинетът да се решава. Служебният кабинет е дал предложение, като това е мнението на специалистите. Кабинетът сега има право да промени всичко.

Ще бъде разсекретена и втората стенограма за КТБ! Трябва малко време, за да се подготвят нещата документално», заяви Стоянов.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;