В конгреса на САЩ разглеждат законопроект за защита на американските военни от “руската пропаганда” в социалните мрежи. С подобна инициатива излезе сенаторът от Демократическата партия Елизабет Уорън.

Целта на законопроекта е “да се защитят служещите във ВС на САЩ от влиянието от страна на Русия и други чуждестранни държави”.

Според документа, главата на Пентагона ежегодно ще се отчита по въпроса за влиянието на Русия върху американските военни. Всеки подобен доклад ще бъде на свободен достъп.

“Предстои да се представи за разглеждане от комитетите в конгреса по отбрана докладът за извършените през миналата година умишлени действия от страна на Русия, а също от чуждестранни граждани, действащи в интерес  или от името на лица от Русия, насочени към разпространение сред американските военнослужещи  на подкрепяна от Русия пропаганда и дезинформация с помощта на социалните мрежи и подобни онлайн-средства с вероятна цел да се нанесе уронване на САЩ или да се донесе изгода за Русия.”, се казва в законопроекта.

Тагове: ; ; ; ; ;