Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис реши да отложи с половин година началото на приема на трансджендъри в армията.
Това съобщава  Reuters.

Първоначално се предполагаше, че от 1 юли Пентагонът ще обяви за свалянето на забраната за трансджендъри да служат във войските на САЩ

Сега решението по въпроса се отлага до 1 януари 2018 г.

По-рано се съобщи, че в САЩ има разследване по уволнението на 100 хиляди войници — представител на сексуалните малцинства.

Транджжендъри, трансполови личности са хора, чиято полова идентичност не отговаря на пола, който им е приписан при раждането. Трансполовите хора могат да имат полова роля, противоположна на приписаната им при раждането, или да имат полова роля, която да не отговаря на бинарната полова система мъж-жена, като трети пол, интерсексуални, куиър хора. Понякога, но без това да е задължително, трансполовите хора желаят да преминат операция за смяна на пола

Терминът трансджендър или транполовост се отнасят за личности, чиято полова идентичност не съответства на този, който им е приписан при раждането, както и за личности, които не се вписват в стереотипите за пол, определяни като мъжки и женски.

Тагове: ; ; ;