Единственият начин да се победи Русия – това е силната сухопътна армия, която не може да се създаде бързо след началото на конфликта, заяви началникът на щаба на американските Сухопътни войски генерал Марк Мили, коментирайки намаляването броя на британските войски.

Бомбите и куршумите от небето могат да се превърнат в първите изстрели, но войната трябва да се завърши с винтовката на пехотинеца, подчерта американският военен.

Бързото увеличаване на армията след внезапното начало на конфликта – това е мит, заяви началник щаба на американските Сухопътни войски генерал Марк Мили.

Според думите на военния, сухопътната войска, а не въздушните удари – това е единственият път, за да се победи в боевете в условията на растящото напрежение между Запада и Русия.

Бомбите и куршумите от небето могат да станат първите изстрели във войната, но в болшинството случаи последният изстрел принадлежи на винтовката на пехотенеца, заяви Мили.

Както пише журналистът Кейт Нелсън от Daily Star, британската армия е намаляла до 78 хиляди човека, вместо предполагаемите 82 хиляди.

Според министъра на отбраната на страната Майкъл Фелън, по-нататъшно съкращаване не се предполага.

Изявленията на Мили прозвучаха след “хакерските атаки” срещу Великобритания от Русия и Северна Корея, резюмира авторът на материала от Daily Star.

Петя Паликрушева-Иванова за News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ;