МВнР на Русия счита, че докладът на спецмисията на Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО) за употребата на химическо оръжие в сирийския Хан Шейхун, чийто окончателен вариант бе разпространен на 29 юни в “петорката” постоянни членове на Съвета за сигурност към ООН, е основан на съмнителни данни. Това се казва в коментарите, публикувани на сайта на руското външнополитическо ведомство.

“При първо четене на споменатия документ сме принудени да констатираме, че неговите изводи както и по-рано са основани на твърде съмнителни данни, получени от същата тази опозция и същите прословути НПО-та от рода на “Белите каски”, при това не на мястото на случилата се трагедия, а в някаква “съседна страна”, се казва в съобщението.МВнР.

Русия добавя, че съдържанието на доклада на спецмисията на ОЗХО носи тенденциозен характер, който доказва присъствието в тази структура на “политическа поръчка”

МВнР на Русия отбелязва още, че ентесиазмът на постоянния представител на САЩ в ООН Ники Хейли по повод “неопровержимата истина”, изложен в доклада, предизвиква удивление.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;