Президентът на САЩ Доналд Тръмп и Владимир Путин имат маса теми за обсъждане по време на срещата на G20, пише политическият коментатор на CNN Дейвид Свердлик.

Но, както отбелязва той, въпросът е в това, ще се възползва ли Тръмп от тази среща, за да лансира интересите на САЩ, или само ще заформи приятелския отношения с Путин.

Както съобщи генерал Хърбърт Макмастър, срещата между двамата лидери ще се проведе по време на срещата на G20 в Германия.

Макмастър заяви, че му е възложено да намери начин, блогадарение на който Русия да престане да бъде дестабилизираща сила, но в същото време Белият дом направи изявление, че иска отношенията между Русия и Запада да станат по-приятелски.

По такъв начин тук виждаме противоречие.

Какво следва да очакваме?

ДЕЙВИД СВЕРДЛИК: Както казвате, Тръмп и Путин имат маса проблеми, които трябва да обсъдят. Тръмп има възможност, не знам дали ще се възползва от нея, лично и строго да заяви на Путин, че намесата на руските спецслужби в нашия изборен процес трябва да се прекрати. За това съобщиха нашите разузнавателни служби.

 Каквото и решение да вземе САЩ в отговор на това, остава нерешен въпросът за нахлуването на Русия в Крим през 2014 г.

Има и цяла поредица от въпроси, свързани с военната намеса на Русия и САЩ в други страни, в Сирия.

 Взаимоотношенията все още не са съвсем ясни: президентът Тръмп по време на предизборната си кампания беше много приятелски настроен по отношение на Русия и президента Путин – по-приятелски, отколкото по отношение на много съюзници на САЩ.

Затова да видим какво ще се случи на тази среща, ще се възползва ли Тръмп от възможността да лансира интересите на САЩ в разговора си с Путин.

 Петя Паликрушева за News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ;