Американските експерти-консерватори в последно време заявяват, че сговорът с Русия не бива да се нарича престъпление, пише USA Today.

Но, както отбелязва американското издание, такива действия нарушават минимум четири различни закони.

Някои американски консервативни медийни персони заявяват, че сговорът на американския кандидат за президент с Русия не бива да се нарича престъпление, пише изданието.

Аналитикът от Fox News Брит Хюм заяви, че сговорът с друга страна, чиято цел е вмешателство в изборите – “без съмнение е тревожно и във висша степен неприемливо”, но той отбелязва, че това “не е престъпление”.

Разследването по делото за руското въздействие на изборите в САЩ “никога не се е определяло като наказателно”, добави той.

Както пише американското издание, няколко дена по-рано водещият от Fox News Шон Хеннити, ярък привърженик на Тръмп, изказвайки се относно изтичането на писмата на Хилъри Клинтън, заяви, че “никога не е разбирал” в какво се състои сговорът.

“Да се каже “публикувайте това”, да се каже истината – това сговор ли е?”, пита Хенити.

Миналият месец, когато водещият от Fox News Грег Джарет заяви, че сговорът не е престъпление, PolitiFact проведе “факт-чекинг” и изясни, че сговорът с Русия нарушава минимум четири различни закони, пише USA Today.
Петя Паликрушева – Иванова за News Front

Източник: https://www.usatoday.com/story/news/politics/onpolitics/2017/06/26/conservative-pundits-colluding-russia-isnt-crime/103204036/

Тагове: ; ; ; ; ; ;