Постоянният представител на САЩ към ООН Ники Хейли заяви, че Тръмп със своето предупреждение към сирийското правителство, което вероятно се подготвя за химическа атака, е спасил “много невинни мъже, жени и деца”.

Хейли отбеляза също, че трябва да се продължи да се припомня на Иран и Русия, че, ако те продължат да прикриват Асад, САЩ нямат намерение да се  примирят с това.

Постоянният представител на САЩ към ООН Ники Хейли заяви, че Тръмп със своето предупреждение към сирийското правителство, което вероятно се подготвя за нова химическа атака, е спасил “много невинни мъже, жени и деца”, съобщава Politico.

Мога да кажа, че, благодарение на действията на президента, това не се случи, заяви Хейли по време на речта си пред комитета по международните въпроси в палатата на представителите на САЩ.

На въпроса на главата на комитета Ед Ройс, предприемал ли е Асад някакви действия в отговор на предупреждението, Хейли отговори: преди това ние видяхме същата активност, която видяхме в навечерието на химическата атака от 4 април.

 “Затова считам така, както и президентът, който хвърли призив на Асад, че ние трябва да продължим да напомняме на Иран и Руси, че, ако те решат да прикриват Асад, то ние нямаме намерение да се примирим с това. Иска ми се да мисля, че президентът е спасил много невинни мъже, жени и деца”, каза Хейли.

 “Всяко по-нататъшно нападение над жителите на Сирия ще тежи на съвестта на Асад, а също на Русия и Иран, които го подкрепят при убийството на сънародниците му”, написа в акаунта си в Туирът Ники Хейли.

 

Петя Иванова за News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ;