Заместник председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в сутрешния блок на btv:

«В ГЕРБ няма лобита! Доказателство за това е докладът, който министър Павлова е изпратила в прокуратурата.

Спор за едни плочки?! Това са несъстоятелни тези!

Искам да стане много ясно: ако БСП са работили по начина, по който твърди г-жа Корнелия Нинова, че те са отклонявали средства, че страната ни е трупала негативи, че страната ни е била изолирана от възможността да се възползваме от европейската солидарност, в кабинета «Бойко Борисов» имаме само подем и икономически растеж! Повече събираемост, намаляване на контрабандата. И всичко това води до тези политики, които ще реализираме в този 4-годишен мандат.

Създадоха се погрешни впечатления в обществото и внушения, че има някакъв скандал! Има от опозицията подобно говорене и ние сме съгласни да се създаде тази анкетна комисия. Прозрачността е в интерес на всеки един политик!

Лиляна Павлова е информирала през целия този процес г-н Бойко Борисов. Г-н Бойко Борисов е направил работна среща с министъра на културата и с министъра на европредседателството и са взели съответното решение за оптимизация на работата по председателството и наваксване на забавянето.

В момента правителството прави изключително сериозна европейска легитимация за политиките и доверието, което градим. Премиерът направи изключително силни, знакови посещения — във Франция, в Германия, в Турция.

В Германия ще има среща с лидерите на Западните Балкани, на която е поканен и премиерът Борисов. Някой иска да отмести точно тези добри политики, които се реализират в момента, с това, което се случва!

Ето, вчера имаше посещение на президента Румен Радев в Румъния. Бих искал да разбера какво е постигнато!

Твърдения за лобита в ГЕРБ имаше и при предишните кабинети на ГЕРБ, но се видя, че те са абсолютно лъжливи.

Връщането на Мирослав Боршош начело на НДК не означава, че министър Лиляна Павлова е наказана и унижена.

Не! Нито наказана, нито унизена! Пак казвам, за целия този процес министър-председателят е информиран!

Няма задкулистни неща! В ГЕРБ няма битка на лобита, няма битка на две дами или на мъже, всичко върви по-най-добрия начин за европредседателството. Не може да има такава омраза и разделение.

Тази ретроградна реторика, която в момента наблюдаваме от страна на БСП и от страна на президентската институция, ще се делегитимират.

Спорът около «Грипен» може би се води между трите компании производители на самолети. Искаме да вземем кога е взето решението за отстраняването на един от участниците, искаме да видим дали това е свързано с изборите на 26 март, искаме да видим как се е случило в другите страни=

Самолетите F-16 са на въоръжение в 28 държави, от тях 11 са държави членки на НАТО, а където е имало сделки с «Грипен» е имало корупционен скандал, освен това тези самолети са на въоръжение основно в държави, които не са в алианса. «Грипен» е на въоръжение само в 6 държави, но само две от тях — Чехия и Унгария са членове на НАТО.

Нашите съседни държави Турция, Румъния и Гърция са с Ф-16.

«Грипен» има нула, зиро, мисии, посочи Цветанов.

БСП каза, че като ответна реакция на анкетната комисия за изтребителите, искат комисия за НДК. Ние сме съгласни.

Кметът на Горна Оряховица ми се обади, за да ме информира, че президентът Радев ще бъде в града и го попитал какво да бъде политическото му поведение.

Кметът го информирал,е не, че ми иска позволение, аз съм народен представител от Великотърновска област.

Какви са ползите от посещението на президента Радев в Румъния?

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;