Министерството на отбраната на САЩ смята да реконструира и да издигне наново редица обекти на територията на Украйна.

Съвест ще каже някой, американско благородство?

 

 

По- конкретно САЩ смята да реконструира военната болница в Кропивницки, Кировоградска област, а също и да се заеме със строителството на центъра за прехвърлени лица в Хмельницки.

Договорите предвиждат създаване на пълно-форматни рехабилитационни центрове, включващи възможности за възстановяване на двигателна активност, също така ремонт и обновяване на амбулаторни помещения и оборудване.

 

Всеки един от договорите за изпълнение е на стойност между 100 и 250 хиляди долара. Забележителното в тази връзка е това, че ако обикновено при оказване на съдействие към Киев, профилните ведомства на САЩ строят или обновяват нещо през съответните финансирания по линия на Агенцията за международно развитие на САЩ (USAID) или по грантовете от Държавния департамент, то този път в ролята на  поръчител, е непосредствено Министерството на отбраната на САЩ.

И не просто Министерството на отбраната, а Инженерното командване на Военно-морския флот за Европа, Африка и Юго-Западна Азия, с щаб квартира в италианския Неапол.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;