Бившият сътрудник на ЦРУ Джон Кириаку нарече съмнителни методите на журналистите от  Project Veritas, провеждащи разследване по отношение на CNN, той говори също за «мръсната тайна» на американските СМИ.
«Джеймс ОКиф (шеф на Project Veritas, бел.ред.) е твърде нееднозначна фигура. Няколко пъти той има неприятности, защото прави снимки със скрита камера. Но ако тази информация е истинска, то американците имат право да я знаят», заяви той.
Кириаку отбеляза, че неговите познати от разузнаването отдавна говорят, че историята с «руската намеса в изборите в САЩ» не е подплатена с доказателства, но това не вълнува американските медийни компании.
«Малката мръсна тайна на американските СМИ е в това, че те са в един хомот, те са собственост на компании-гиганти. Всички те се интересуват само от финансовите показатели. Единственият начин да се спечелят повече пари е да се продава повече и повече реклама. За да продават повече реклама, на тях им трябват високи рейтинги. А за да получат високи рейтинги, те трябва да произвеждат взривоопасни новини, сензационни.
Често от всичко това страда истината», поясни екс-служителят на ЦРУ.
 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;