В същия ден, в който САЩ предупредиха, че Дамаск се подготвя за химическа атака в Сирия, Русия покани “диктатора” Асад в своята база в Хмеймим, пише Daily Mail.

Така Москва показа на американския президент Доналд Тръмп среден пръст, твърди изданието.

Докато американците предупреждаваха, че сирийският президент Башар Асад подготвя нова химическа атака, путинските сили поканиха лъчезарния диктатор да посети руската авиобаза, пише изданието.

По такъв начин, счита изданието, Русия показа на Тръмп среден пръст.

В авиобазата в Хеймим Асад се срещна с официалните лица на ВКС на Русия.

По време на визитата той разговаря с началника на Генералния щаб на ВС на РФ Валерий Герасимов.

Появиха се кадри, на които се вижда, че Асад се качва в кабината на изтребителя Су-35.

Всичко се случи в същия ден, в който Пентагонът заяви за откриване на “активни приготовления” от страна на Дамаск за химическа атака.

Отбранителното ведомство на САЩ, както отбелязва изданието, с това изявление предаде тежест на прозвучавало няколко часа по-рано от страна на Белия дом предупреждение, че сирийското правителство “ще заплати голяма цена”, ако осъществи подобна атака.

Тези обвинения и грозното предупреждение от страна на САЩ ознаменува по-нататъшното засилване на напрежението в страната, в която Америка в името на борбата срещу ИДИЛ използва кюрдите и сирийските араби, а Русия и Иран, както се казва в статията, работят над подкрепата на Асад, който придоби превъзходство в затегналата се гражданска война.

Петя Паликрушева за News Front

Източник: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4644730/Putin-s-forces-invite-beaming-Assad-visit-air-base.html

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;