Заемащият длъжността президент на Украйна Порошенко, продължава безнаказано да шества по света демонстрирайки нездраво задоволство от собствената си недосегаемост.

В Украйна за миг се появи рехава надежда, че военния престъпник може да бъде поне уволнен, след като българите в Украйна поискаха първи  импийчмънт. Оказа се, че няма законов механизъм регулиращ самата процедура, въпреки нарушенията на Конституцията на Украйна, които си позволява най- яркият образ на американската школа.

 

 

Българската общнонст в Украйна, обаче може да доведе делото до край. Това което много украинци не могат и да си представят за възможно, българите ще реализират с размах.

Нарушаването на правата на националните малцинства си е съвсем сериозна тема, обективно погледнато, в светлината на европейските ценности.

Ако права имат дори гейовете в Европа, а толерантността е втора майка на европейската идеология, то представете си, че и обикновените нормални хора ( национални малцинства) имат равни шансове за успех да ги отстояват.

След като националисти нападнаха общинския съветник Василий Кащи, българите дадоха такъв справедлив отпор, че в Москва, Лондон и София сравнително по едно и също време  много българи излязоха с лозунг » Спрете теророра в Украйна!», » Порошенко не пипай българите!, в защита на нашите сънародници в Украйна.

 

 

Все пак посланието си беше излъчено от страна на България, а ако членството ни в ЕС така или иначе не ни носи никакви ползи, то като граждани на Европейския Съюз можем поне  да решим да се оплачем и да си потърсим правата.  Не може наши българи да бъдат репресирани и нападани, а Порошенко да се асоциира с ЕС. Не е европейско някак сякаш.

А дали Радата ще успее да оцени момента и да се справи с най-належащата си задача, а именно — да спре едно шизофренично управление, в което нищо лошо не вижда нито Меркел, нито Тръмп, остава въпрос, който тепърва предстои да наблюдаваме.

Ще бъде ли уволнен Порошенко?

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;