Американската администрациs предупреди, че в Сирия “се наблюдава подготовка за нова химическа атака, че Асад ще плати за това висока цена”.

Предполагам, че става дума за подготовката на реално престъпление от страна на терористите на американска служба.

Те и без това там са достатъчно много, но в момента търяпат военно бедствие

Бият ги умело и разнообразно. Те са силно деморализирани, много от тях вероятно недоумяват “а защо нас”.

За да им се повдигне бойният дух са им жизнено необходими поне някакви успехи в тяхното благородно людоедско дело.

Затова вероятно наистина ще бъде проведено някакво масово убийство, с което те ще могат да се гордеят и което попътно ще бъде използвано в качеството на повод за поредния удар по тези, които са посмели да не послушат американците.

Работа няма да се ограничи с разказите за злия Асад, а този път наистина ще се постараят да убият някого.

Вече имаме прецеденти.

Имаше достатъчно много химически удари, извършени от същите тези бандити в първата фаза на войната – те автоматично бяха приписвани на Въоръжените сили на Сирия.

Тези удари послужиха и на Обама като повод за изявления от рода на “червената черта”, която уж престъпният режим на тиранина Асад ей сега ще пресече.

Една от фундаменталните ценности на американската система на управление е всяка нова администрация да не се счита свързана с решенията на предишната.

Тръмп може просто да забрави за това, че Обама е считал химическото разоръжаване на Сирия свое лично достижение и да твърди, че Сирия все още има химически запаси.

По същия начин се твърди, че кървавият тиранин Сталин е унищожил 50 милиона руснаци, просто защото бил кървав тиранин.

Това го твърде всеки съвременен либерал.

Те казват още, че Иван Грозни преследвал най-добрите си пълководци, защото спешно му се приискало да убие един от своите приятели от младостта, уж за да демонстрира своята кървавост

По същия начин всеки либерал е сигурен, че Асад масово ще ликвидира своите съграждани, защото той е кървав тиранин и се бори с терористите, защото те му отнемат потенциалите жертви.

Въобще, голяма част от холивудските филми за битките на свърхчовек срещу свърхчовек се базират на твърдението, че злините се извършват от злодея просто, защото той е въплъщение на злото.

Не виждам причина хора, които са възпитани в такъв дух, да започнат да се замислят за  истинските мотиви на реалните престъпления.

Те дори не се замислят над това, че самата Америка извършва престъпленията, само защото така й е изгодно.

Анатолий Васерман

Тагове: ; ; ; ;