Книгата Заговорът, който направи Русия изкупителна жертва: как ЦРУ влезе в сговор, за да очерни Путин излезе в САЩ, сподели за РИА Новости авторът на книгата Дан Ковалик.

Книгата е издадена през юни от издателство Skyhorse Publishing.

Автор е американският журналист, юрист и активист от движението за мир, професорът от Питсбъргския университет в Пенсилвания.

Според Ковалик, по обвиненията по адрес на Русия за “намеса в изборите в САЩ” следва да се гледа в широкия контекст на руско-американските отношения.

Ковалик критикува конфронтацията между САЩ и СССР в периода на студената война и пише, че САЩ са се намесвали във вътрешните работи на Русия, нарушили са обещанията си и са се опитали да унизят Москва.

Според него, настоящите разговори за “руските хакери” са опит да се направи Москва “изкупителна жертва”, която ще донесе не нещо друго, а нова опасна конфронтация с Москва.

Авторът на вижда заплахи от страна на Русия

“Аз подкрепям намаляване на напрежението с Русия, И в миналото, а и сега. Виждам в Русия потенциален съюзник и приятел.

Не виждам заплаха в Русия.

Не подкрепям тази постоянна критика срещу Русия в САЩ, която се прави главно от демократите за получаването на политически дивиденти.

Не съм привърженик на Тръмп, не съм гласувал за Тръмп, аз съм либерал, клонящ към левите убеждения, но както и преди считам, че истината си е истина, а лъжата си е лъжа, не подкрепям използването от демократите на този въпрос като бутонки срещу Тръмп.

Това може да доведе до сериозни последствия, ние можем да получим военна информация от Русия”, казва Ковалик.

Петя Иванова за News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;