През изминалите почивни дни КАТ — Бургас, са извършили първите масирани проверки на територията на курорта Слънчев бряг от дълги години насам, съобщават от кабинета на вицепремиера Валери Симеонов.
По инициатива на вицепремиера Симеонов на съвещание с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и ръководството на МВР се взе решение да се засили присъствието на контролните органи в курорта, като се изпратят допълнително пет екипа по линия на КАТ, се припомня в съобщението.
През последните 48 часа проверките на територията на курорта са установили стотици нарушения, главно по отношение на нерегламентирани подвижни атракциони, електрически триколки и колички.
Незаконните дейности смущават реда и спокойствието на почиващите, принуждавайки туристите да вървят по асфалтираните алеи с риск за пътни инциденти. Тротоарите в Слънчев бряг са почти изцяло блокирани от стелажи и сергии, в огромната си част незаконни. Крайният резултат е общо загрозяване на крайбрежната ивица и хаос в туристопотока, което от своя страна влошава възможностите на България да привлича по-платежоспособни туристи, посочват от кабинета на Симеонов.
Вицепремиерът Симеонов е разпоредил и проверка на фирми, поради съмнения за свързани лица и обща собственост. Проверките ще продължат с още по-висока интензивност през тази седмица, тъй като започват да работят и координационните центрове за проверки във Варна и Бургас, пише в съобщението/БТА

Тагове: ; ; ;