Руските кибератаки” по време на президентските избори в САЩ са еквивалентни на терористичните актове от 11 септември 2001 г., заяви в интервю за американския телевизионен канала NBC бившият заместник министър на отбраната на САЩ по разузнаването Майкъл Уикърс.

“Руснаците ще се върнат, защото те успяха”, увери екс-замглавата на Пентагона.

Предполагаемата “руска намеса” в президентските избори в САЩ е не нещо друго, а политически еквивалент на терористичните атаки от 11 септември 2001 г.”, категоричен е Макъл Уикърс.

“От политическа гледна точка, тази атака действително е еквивалентна на терористичните атаки от 11 септември. Това е ужасно сериозно нещо”, констатира Уикърс. – Руснаците наистина ще се върнат, отчитайки постигнатия от тях успех”.

Както отбелязва американският канал, независимо от предупрежденията на спецслужбите на САЩ, администрацията на Тръмп е направила малко, за да “предотврати руските хакерски атаки, изтичането на информация и подривните действия по време на следващите избори за органи на държавата през 2018 г”.

На свой ред администрацията на президента Тръмп категорично не е съгласна с упреците по свой адрес за това, че Белият дом уж не бил взел мерки за защита на изборната система, подчертава NBC.

Според един от представителите на администрацията на Тръмп, Вашингтон е предприел ответни стъпки.

“За едни знаете, за други – не. Вие определено няма да поискате да телеграфирате действията си”, цитира американският телевизионен канал чиновника от администрацията на Белия дом.

Петя Паликрушева-Иванова за News Front

Източник: http://www.nbcnews.com/politics/elections/trump-white-house-has-taken-little-action-stop-next-election-n776116

Тагове: ; ; ;