Комисарят по въпросите на европейската политика за съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан пристига в понеделник на посещение в Скопие, където ще вземе участие в заседанието на правителството за спешните приоритети за реформи, съобщава електронното издание МКД. Преди заседанието австрийският политик ще проведе срещи с премиера Зоран Заев, а след това и с министрите Никола Димитров, Радмила Шекеринска и Буяр Османи.
На заседанието ще бъде представен план за действие на правителството в областта на евроинтеграцията, който ще съдържа приоритетни мерки за следващия период. Заев и Хан ще представят заключенията на съвместна пресконференция.

„Новото правителство, заедно с опозицията, трябва да се съсредоточи върху изпълнението на спешните приоритети за реформи и върху пълното прилагане на Споразумението от Пържено, с цел да се върне страната по пътя към интеграцията в ЕС. Реформите трябва да се приложат, за да се подобри животът на хората, трябва да се работи за стабилност, просперитет и справедливост», препоръча Хан преди пристигането в Скопие.

Според Хан, с непрекъсната помощ от страна на ЕС, Македония най-накрая е преодоляла политическата криза чрез добре проведени избори и формирането на ново правителство/Фокус

Тагове: ; ; ;