Вече десетки години Русия подронва американската демокрация, цитира Bloomberg думите на директора на ЦРУ Майк Помпео.

Както отбелязва главата на американската разузнавателна служба, Русия се е намесвала в изборите не по твърде оригинален начин, което, обаче, още повече акцентира вниманието на разузнавателните служби върху начините да се спрат тези опити да се повлияе върху демокрацията в САЩ.

Русия “се намеси” в президентските избори в САЩ и прави това, полагайки многогодишни усилия, целта й е да “подрони американската демокрация”, казва Майк Помпео.

 Не мога да разгласявам секретни сведения, но разузнавателна общност вече каза, че руснаците са се намесвали в изборите не по твърде оригинален начин. Те постъпват така ужасно отдавна.

Руснаците с десетилетия се опитват да подронят американската демокрация.

В известен смисъл това не е новина, но определено това е акцент за по-голямо внимание върху нашата способност да измислим как да ги спрем, добави главата на американското разузнаване.

 Независимо от това директорът на ЦРУ заяви, че не може да потвърди съобщенията за това, че руското ръководство лично е организирало тези кибератаки, отбелязва агенцията.

Белият дом се опитва да замете темата за “руската намеса”, докато в същото време властите в САЩ разследват предполагаемото сътрудничество на членовете на предизборната кампания на Тръмп с руското правителство с цел влияние върху изхода от изборите.

По-рано официалният представител на Белия дом Шон Спайсер отказа да отговори на въпроса, вярва ли Тръм в това, че Русия въобще не се е намесвала в американските избори, припомня Bloomberg.

(редакцията не споделя внушенията за влияние на Русия върху изборите в САЩ, само информира читателите си за истерията, която цари отвъд океана вече дълго време).

Петя Паликрушрева-Иванова за News Front

Източник: https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-06-24/russia-meddled-in-american-election-trump-spy-chief-confirms

Тагове: ; ; ; ; ;