Реакцията на Москва за продължаване на европейските санкции беше по-сдържана, отколкото за въвеждането на новите американски санкции, счита RFI.

В същото време, както пише френското издание, неотдавнашната визита на външния министър на Франция в Москва може да се превърне в началото на по-топли отношения между Русия и Европа.

Москва посрещна “съдржано” очакваното продължаване на европейските санкции, съобщава RFI.

“Първоначално неправилното възприемане на ситуацията доведе до неправилен подход по отношение нейното регулиране”, отбеляза председателят на комитета по международните въпроси към Съвета на Федерациите Константин Косачов.

Реакцията по въвеждането на нови американски санкции, точно обратното, беше по-рязка.

Такъв род действия подлагат на сериозен риск целия комплекс в руско-американските отношения, които и без това преживяват труден период, заяви Сергей Левров по време на телефония си разговор с Рекс Тилърсън.

 Както отбелязва френското издание, Москва е решила да отмени срещата на висше ниво, която бе планирана тази седмица в Санкт Петербург.

Лавров счита, че санкциите са били въведени неоснователно и че те няма да останат без отговор.

Путин заяви на 15 юни, че новите санкции ще усложнят отношенията между Вашингтон и Москва.

 В същото време неотдавнашната визита на външния министър на Франция в Москва, която последва след срещата на Путин с Макрон във Версай, изглежда доказва за наличието на желание да се тръгне към по-топли отношения между Русия и Европа, счита RFI.

News Front

Източник: http://www.rfi.fr/europe/20170623-reponse-mesuree-moscou-renouvellement-sanctions-europeennes

 

 

Тагове: ; ; ; ;