В комитета по разузнаването към сената на САЩ ще се проведат слушания за предполагаемата руска намеса в европейските избори, съобщава The Hill.

Както отбелязва американското издание, конгресмените имат намерението да задействат експертите по Европа и международна сигурност.

Следващата седмица в комитета по разузнаването на САЩ ще се проведат слушания за предполагаемата руска намеса в изборите в Европа, съобщава The Hill.

В продължение вече на няколко месеца комитетът разследва ролята на Кремъл в президентските избори в САЩ, припомня американското издание.

The Hill подчертава, че при новите слушания в сената ще участват експерти по Европа и международната сигурност.

Спецслужбите на САЩ подозират, че именно Русия е стояла зад хакерските атаки по време на президентските избори във Франция и парламентарните избори в Черна гора, отбелязва изданието.

Както подчертава главата на комитета по разузнаване към сената на САЩ Ричард Бьор, следващата цел на Москва вероятно ще бъдат парламентарните избори в Германия, които ще се проведат през есента на 2017 г.

News Front

Източник: http://thehill.com/policy/national-security/339189-senate-intel-panel-to-hold-hearing-on-russian-meddling-in-europe

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;