Администрацията на Доналд Тръмп има намерение да се обяви против законопроекта за новите санкции срещу Русия и Иран, съобщава The Washington Post.

Особената тревога в Белия дом предизвиква процедурата в документа, която предполага преразглеждането на решението, което позволява на конгреса да блокира отмяната на санкциите от президента на САЩ, отбелязва изданието, позовавайки се на високопоставен чиновник.

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп е против законопроекта за нови санкции срещу Русия и Иран, съобщава The Washington Post.

Законопроектът е на разглеждане в конгреса на САЩ и се ползва с подкрепата на демокартите, както и на републиканците, припомня американското издание.

Според думите на високопоставен чиновник, Белият дом е против части в законопроекта, които блокират пълномощията на президента на САЩ, отбелязва The Washington Post.

Според източника на изданието, особена тревога в администрацията на Доналд Тръмп предизвиква процедурата по преразглеждането на внесеното решение, която позволява на палатата на представителите и сената да блокират решението на главата на Белия дом за отмяна на санкциите.

Американският чиновник е подчертал също, че в Белия дом повече са разтревожени от проблема около разделянето на властите в САЩ, а не от политиката по отношение на Русия.

News Front

Източник: https://www.washingtonpost.com/news/powerpost/wp/2017/06/22/senate-prepares-to-redo-iran-and-russia-sanctions-bill-but-house-action-remains-uncertain/?utm_term=.7bedae8a71f5

Тагове: ; ; ; ; ;