• В Индия, както и в много други страни от Азия и Близкия Изток, достатъчно често могат да се видят мъже, които се държат за ръцете или вървят прегърнати.
  • Такава проява на приятелски чувства там се счита за напълно нормална.

Но индийският премиер Нарендра Моди отиде по-далеч и въведе тази традиция на международно ниво, покорявайки със своето обаяние “големия и страшен руски мачо” Владимир Путин и китайския лидер Си Цзинпин, твърди Йонден Лхато за South China Morning Post.

Ако вие някога сте били в Индия, то със сигурност сте забелязали, че млади хора там често се държат да ръцете, подчертава авторът.

При това индусите не просто здраво преплитат пръстите си, те гордо размахват хванатите си ръце, като ученици на разходка.

Има и други вариации на проява на приятелството – например, може да видите прегърнати мъже, дори такива, които са положили глава на рамото на другия.

Не, това не значи, че става дума за хомосексуални отношения, дори това да се счита така от хора с друга култура.

В страната, която някога ни подари Камасутра, а сега е известна със своя консерватизъм, особено по отношение на жените, публичната проява на чувствата между мъжете изглежда по-уместна, отколкото проявата на чувства между мъжете и жените, отбелязва авторът.

Този феномен е характерен за много други страни в Азия и Близкия Изток.

Но особеното в Индия е това, че главата на тази държава съумя да внесе подобен бренд на истинската мъжка дружбана международната арена и с успех да използва своето обаяние по отношение на световни лидери.

Не се шегувам, считам, че това е прекрасно, твърди Лхато.

За пример журналистът ни предлага да погледнем върху премиера на Индия Нарендра Моди по време на визатата му в Санкт Петербург, където той се разхожда по парка с Путин, държейки се с него за ръка.

Снимката с разходката бе възприета от някои с ирония, сравнявайки я със свимката на двойка преди сватбата”.

Но следва да се замислим над следното – това е един от най-силните лидери, които е имала Индия, а той успя да намери личен подход към големия и страшен руски мачо.

Нима е лошо, когато толкова влиятелни лидери така лесно си пасват?

И ако те толкова уверено и комфорто осъзнават своята мъжественост, то им е все едно, когато камерите снимат подобни искрени моменти, разсъждава авторът.

News Front

Източник: http://www.scmp.com/comment/insight-opinion/article/2099477/world-needs-more-modi-style-male-bonding-diplomacy

Тагове: ; ; ; ; ;