Самолетът на министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу бе съпроводен над Балтийско море от полските изтребители F-16, съобщава портала wpolityce.pl.

Заповедта е била дадена, защото полетът на невъоръжения Ту-154 и двата съпрвождащи го Су-27 е преминавал опасно близко до границите на НАТО, поясняват от Варшава.

Точно полските F-16 прихванаха в сряда над Балтийско море самолетът на Министерството на отбраната на Русия и екскортиращите го Су-27, пише порталът wpolityce.pl.

Участието на полските войници в тази акция се потвърждава от Министерството на националната отбрана на Полша.

Полските изтребители по време на патрулирането на въздушното пространство  над Балтийските срани реагираха на сигнала на руските самолети, които летяха в опасна близост до границите на страните от НАТО, пише изданието.

“Във връзка с това нашите изтребители F-16 полетяха към Балтика, където прихванахме три цели: невъоръжения Ту-154 и два Су-27, въоръжени с ракети тип “въздух-въздух”, съобщава министерството.

Както уверява Министерството на националната отбрана на Полша, прихващането е било осъществено в съответствие с процедурите на НАТО.

На борда на прихванатия самолет, по данни на руснаците, е бил министърът на отбраната Сергей Шойгу, резюмира порталът wpolityce.pl.
News Front

Източник: https://wpolityce.pl/polityka/345314-to-polskie-f-16-przechwycily-samolot-z-rosyjskim-ministrem-obrony-szojgu-eskortowany-wideo

Тагове: ; ; ;