Независимо от проливния дъжд, руският президент Путин почете паметта на загиналите в Деня на памет и скръб 22 юни, съобщава Daily Mail.

Той се отаказа от чадър. Постъпката на главата на Кремъл вдъхнови някои ползватели в интернет, те сравниха Путин с бившия президент на САЩ Барак Обама и се присмяха на последния.

По време на мероприята на 22 юни от годишнината от нападението на фашистка Германия над СССР руският президент Владимир Путин стоически издържа под проливния дъжд, съобщава Daily Mail.

За “путинския режим” събитията от Втората световна война играят особена роля, така той “укрепва своята власт и популярност, разчита на националната гордост”, счита изданието.

Много от присъстващите на мероприятието бяха с чадъри, но главата на Кремъл предпочете да мине без него и остана под силния дъжд със сериозно изражение на лицето.

Премиерът на Русия Медведев реши да последва неговия пример, но не успя да скрие своето недоволство.

На края на мероприятието и на двамата им дадоха чадъри, но те вече бяха успели да се намокрят до кости, отбелязва изданието.

След това в интернет се появиха снимки с Путин на паметни мероприятия и на бившия американски президент Обама, когото прикриват с чадър по време на речта му.

News Front

Тагове: ; ; ; ; ;