Американските СМИ прибягват до измами и лепят етикети, когато пишат за някакви уж връзки на сътрудниците в предизборната кампания на Тръмп с руските представители.

Такова мнение изрази на страниците на вестник The Wall Street Journal журналистът Холмен Дженкинс, който сравнява истерията по повод “руската следа” в американската предизборна кампания през 2016 г. с лов на вещици.

Как така в първата половина на 2017 г. изведнъж решиха, че президентът на САЩ е влязъл в сговор с Русия, задава въпрос журналистът, който предлага внимателно да проучим какво точно стои зад “доказателствата” в СМИ.

Десетки хиляди американци правят бизнес с Русия след краха на СССР, а да не говорим за по-рано, припомня той.

През 2009 г. президентът Обама направи първата от своите две пътувания в Русия заедно с голям брой представители на американския бизнес.

От тези много хиляди само четирима се оказаха свързани с предизборната кампания на Тръмп и сега това се оказа доказателство за таен сговор на Тръмп с Русия.

Всеки президент на САЩ в продължение на последните 75 години се е опитвал да подобри отношенията с Русия, посочва авторът на статията.

Именно за това и се провеждаа многобройните срещи по върховете.

Тръмп с присъщия му високопарен стил също лансира идеята за подобряване на отношенията с Русия.

Сега това се използва като доказателство за таен сговор.

Руските дипломати, посочва Дженкинс, живеят в САЩ и общуват с безброй много американци.

Това в момента се оценява като доказателство за престъпление на Тръмп, но това е пълен абсурд, защото работата на дипломатите е да се срещат и да разговарят.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ;