Излизането от минското споразумение и замяната му с по-широк формат по никакъв начин няма да повлияе върху регулирането на конфликта в Донбас, това счита бившият президент на Украйна Леонид Кучма.

Както съобщава «112 Украина», според мнението на политика, регулирането на ситуацията в източна Украйна зависи само от президента на Русия Владимир Путин.

Бившият президент на Украйна, представителят на Киев в тристранната контактна група в Минск Леонид Кучма коментира целесъобразността на разширяването на формата за регулирането на конфликта в Донбас.

Както предава «112 Украина», според мнението на политика, излизането от минския формат и замяната с по-широк няма да промени нищо, защото по въпросите за преговорите за регулирането на ситуацията в Донбас всичко зависи от президента на Русия Владимир Путин.

“Всичко зависи само от един човек – Путин”, заяви Кучма.

Бившият украински президент отбеляза също, че нито САЩ, нито Европа не могат да помогнат на Украйна и страната трябва да разчита само на собствените си сили.

“Прекрасно разбирате, когато госпожа Меркел се опитва да направи нещо кардинално, там я спират, в това число господин Шрьодер.

А къде работи той и колко получава за година от най-крупните немски фирми, които работят на руския пазар? Какво е за тях Украйна? Тях ги няма в Украйна. Няма я нито Германия, нито Франция, нито САЩ – никой, ние практически сме сами”, отбеляза политикът.

“Днес навсякъде има конфликти, всеки гледа проблема от собствената си камбанария.

На нас ни предстои много дългът и труден път към мира”, добави екс-президентът.

News Front

Източник: https://112.ua/mnenie/ni-ssha-ni-evropa-ukraine-ne-pomogut-my-prakticheski-odni-397265.html

Тагове: ; ; ; ; ;