Жителят на Тексас и привърженик на Доналд Тръмп Кайл Кортни нае рекламен билборд, в който е написал, че Доналд Тръмп са го избрали не руснаците, а самият той, пише The Hill.

Освен това, тексасецът разкритикува канал АВС News, който, според него, некоректно е информирал за руската намесав американските избори, а също си е сътрудничил с Хилъри Клинтън.

На рекламния билборд тексасецът е написал, че “е израснал” с АВС News, но те некоректно представят скандала пред зрителите, разразил се по повод предполагаемите връзки между членовете на предизборната кампания на Тръмп с Русия по време на изборите.

 “АВС News, аз израснах с вас. Но вече е свършено с това. Доналд Тръмп бе избран не от руснаците. Това го направих аз”, гласи надписът на билборда.

“АВС News беше единственият канал, който гледах още от дете, но ми се струва, че те са изгубили връзката с Америка и са забравили за обикновения народ”, заяви Кортни, обвинявайки също СМИ в “сътрудничество” с Хилъри Клинтън по време на изборите.

 “Президентската кампания на Хилъри Клинтън бе финансирана от Фонда на сем. Клинтън в тясно сътрудничество със СМИ. Сега виждаме, как те правят всичко, което е по силите им, ден след ден информират за събитията така, че да подтикнат хората към импийчмънт на Доналд Търмп”.

Според представителя на компанията за билбордове, изявлението на Кортни ще остане на билборда още два месеца, отбелязва The Hill.

News Front