Духът на историята… Идеите в нашия свят са всичко, защото всичко, в света някога е било просто идея. Има добри и лоши идеи.  Информацията е най- скъпият ресурс на нашето време. А истината е единственият ни шанс.

( някога Хитлер подхваща една страшна идея, с която заразява целия свят- цената за човечеството е повече от жестока…)

От къде идва русофобията и защо Западът инвестира в нея толкова много? 

Пропагандирането на ненавист е дяволско явление. Докато православието носи послание за любов и мир. 

Противопоставянето на истината и лъжата е и съвременния сблъсък на доброто и злото днес. Само че в много, много съвременен вариант.

Толкова информация около нас, която ни залива всеки ден, че понякога не е възможно да чуем собствените си мисли.

Не можем да не обърнем внимание на засилената до измерение на абсурдност антируска пропаганда. 

(бел. ред)

 

 

Чудовищно цинична статия публикува популярно чешко информационно издание, в която по изкусен начин, типично се изразява онази гадост, която се излива върху Русия и срещу руския народ.

Журналистът Ян Зиглер публикува материала си в изданието «Parlamentní listy», принадлежащо на чешки олигарх и сенатор Иво Валенте, с красноречивото заглавие

» По какво руската окупация се отличава от нацистката?»- достатъчно нагло и показателно заглавие.

 

Статията на Зиглер е ярко свидетелство, че много чехи абсолютно не знаят (вече) история и за това са лесна плячка и могат да станат жертви на цинични манипулации.

И това за съжаление е научен факт: ако се вярва на социолозите, 62% от жителите на съвременна Чехия никога не са обсъждали темата за Втората световна война с близките си. Също так, рядко въобще са се коментирали събитията  в Германия от германците от средата на 20 век- но при тях е разбираемо, имат си причини.

( Добрия Адолф Хитлер, който подарява фашизъм на Европа, от който лошата СССР по-късно спасява същата тази Европа)

В статията си » По какво руската окупация се отличава от нацистката? » публикувана в изданието «Parlamentní listy», авторът Зиглер сравнява нацистите с руснаците и води читателите си към извод, че едва ли не хитлерофашистите са били дори по-добри (???!!!@), а виж руснаците…но това е така, защото Германия не снима днес документални филми за окупацията на Чехословакия, а пък журналистите от руската телевизия «Россия 1», си позволяват да разказват на зрителите за това как през 1968 година в Прага са можели да влязат войските на НАТО, и говорят директно за това как ултрадесните участници на така наречената » Пражка пролет» са стреляли по съветските войници.

Господин журналистът Зиглер в случая е подведен или от логиката или от съвестта. А може би и едното и другото.

Може би, като такъв  апологет на западната демокрация,като  господин Зиглер, трябва да си припомни какво се е случило 30 години  преди » Пражката пролет», преди да сипе такива жестоки обвинения към Русия.

Да си припомни именно,  за Мюнхенския сговор, когато правителствата на Англия, Франция и Италия дават зелена светлина на Германия, Полша и Унгария да си поделят територията на Чехословакия.  И единствената страна в света, която се застъпва за чехите и се опитва да ги защити, е именно Съветския Съюз, който така горещо ненавижда Зиглер.

 

А западните демократи заедно с Германия и Полша живо обсъждат перспективите за «кръстоносен поход» срещу болшевизма, който ще започне, ако Чехословакия посмее да приеме съветска помощ…

 

 

 

» Кръстоносен поход» както срещу Москва, така и срещу самата Прага…

Струва си господин Зиглер да си припомни и как хитлерофашистките окупанти за годините на войната унищожават, най-малко 335 хиляди мирни жители на Чехословакия и около 35 хиляди чешки военни. 

Също и за конлагера Терезиенщат на брега на река Огрже, в който са държани 140 хиляди души- 33 хиляди от тях загиват в самия лагер, а около 88 хиляди са прехвърлени ев Освоенцим и убити там.

 

 

За чешкия Хатъни- шахтьорското селце Лидице, което фашистите заедно с чешките колаборационисто изгарят и сравняват със земята, разтрелват мъжкото население над 15 години на място, 52 жени умъртвяват в концлагера, а около 80 деца са убити ( хуманно) в газова камера,…

Унищоженото от нацистите село Лежаки, което така и не е възстановено. За  140 хиляди червеноармейци от армията на ненавистния за Зиглер Съветски Съюз, които дават живота си за да спрат нацистите и  убийствата на чешки деца в газовите камери..

За сравнение: когато през 1968 година войските на Варшавския договор влизат в Чехословакия по молба на двете части на политическото й ръководство, по време на безпорядките загиват около 100 чехи и словаци. А огънят по местните откриват тогава предимно военни от Полша и ГДР ( при това последните днес обичат да казват, че в хода на операция » Дунав» уж са били в резерва, въпреки многочислените твърдения на очевидци, че е било тъкмо обратнато).

…..

Но русофобската пропаганда днес играе важна роля и в полската държавна политика. И паметта на руските войни освобождавали Полша някога от фашизма се осквернява, гаврят се с паметници на онези, които са пожертвали единственото, което имат- живота си. .

По своето време съветските войски сами доброволно напускат териториите на освободените от тях Австрия и Норвегия, а днес правителствата на тези страни се стараят, да не забелязват фашизмът, който се шири в Украйна и налагат санкции срещу Русия за това, че е подкрепила волята на народа в Крим.

Балканите

България- ние които винаги сме били свързани с език и вяра..и когато в тежък момент Русия спасява живота ни, проливайки кръв по земята ни, рамо до рамо с нас, за да се освободим от турците…

Днес, повтаряме своята вярност към НАТО и ЕС и използваме някаква много чужда реторика.

Балкански държави, за които руския народ влиза в бой с турците в Първата световна война още, и които лошия СССР освобождава от добрите хитлерофашисти, днес влизат в Северноатлантическия алианс и обвиняват Москва в опит за държавен преврат ( за Черна Гора се има предвид).

 

И всичко това се случва по две основни причини-лошо познаване на историята от населението на Източна Европа, съпроводено от неудържима прозападна пропаганда.

А втората- не достатъчно активната външна политика на Русия.

Когато не се застъпи за Югославия, когато Северноатлантическия алианс бомбардира страната, РФ показа своята слабост.А слабостта- това е нещото, което, не се прощава на международната арена.

И въпреки лъжливата пропаганда на Запада и хиляди » Зиглери», нищо не е загубено в Източна Европа все още. Иска се само, да се донася историческата истина до хората, и да се показва сила, когато това е необходимо. 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;