Belgium Station Explosion

Снимка: AP

Белгийската прокуратура потвърди, че нападението на Централната гара в Брюксел снощи е терористичен удар. Прокуратурата потвърди, че освен нападателя, който е бил обезвреден, няма пострадали.
От прокуратурата уточняват, че нямат данни за състоянието на терориста, прострелян от военен патрул. Засега не е изяснена самоличността на нападателя.
Според местни медии и очевидци малко преди 22.00 ч. българско време снощи на Централната гара мъж на възраст 30-35 години е задействал взривно устройство, поставено в куфар или пояс. Той е задействал устройството, когато военни се опитали да го проверят край железопътен коловоз. Пътниците на гарата в паниката си са се разбягали по релсите, но никой не е пострадал, след като движението на влаковете незабавно е било спряно.
Специалисти в областта на тероризма коментират, че това е пореден опит за «нискобюджетен» атентат. Властите в Белгия съобщиха, че запазват без промяна равнището на готовност за нов терористичен удар до трета, предпоследна степен. /НЖ/БТА

Тагове: ; ;