Бащата на четири деца Дарън Осбърн, 47-годишен, бе идентифициран от британските медии като арестувания от полицията нападател, който тръгна да гази с микробус мюсюлмани близо до джамията във Финсбъри парк в Лондон, предаде Франс прес.
Осбърн е израснал в крайбрежния град Уестън сюпър Меър в Западна Англия.
Държавният секретар по сигурността Бен Уолъс заяви за Би Би Си, че заподозреният не е криминално проявен. Той е задържан за «поръчителство, подготвяне или подстрекаване към тероризъм, включително убийство и опит за убийство», уточни Скотланд ярд.
Разкриването на самоличността на нападателя смути много от жителите на родния му град.
«Като научих, си казах «Божичко!» той има деца. Изглеждаше ми учтив и приятен. Не мога да повярвам», каза съседът на Осбърн Хадиджех Шеризи.
«Познавам го. От пет години живея тук. Когато идвах нужда от нещо, той се отзоваваше», каза друг съсед, 50-годишният мюсюлманин Салим Наема.
В нападението са ранени 11 души от мюсюлманската общност. Един мъж е починал на място, но според полицията е твърде рано да се каже дали смъртта му се дължи на атентата. Той е получавал първа помощ след прилошаване, когато минибусът се врязъл сред хората/БТА

Тагове: ; ; ; ;