Полиция на месте наезда фургона на толпу людей в Лондоне. 19.06.2017
 Фургонът се врязал в тълпата хора около джамията в Лондон, когато хората се били събрали около припаднал мъж, предаде агенция  Press Association,
позовавайки се на очевидец.
Скорая помощь на месте наезда фургона на толпу людей в Лондоне. 19.06.2017
«Вървях по улицата и видях мъж на земята, той беше на улицата, приближих се към него и го огледах. Казаха ми, че той е бил здрав, но е изгубил съзнание», заяви за агенцията Абдикадир Варфа.
Според него, той се е отстранил от мъжа, а след няколко минути фургонът с висока скорост се е стоварил върху група хора.
Вестник Times,
позовавайки се на очевидеца Абдулрахман Салех Аламуди пише, че
шофьорът е крещял, че иска «да убие всички мюсюлмани».
48-годишният шофьор е задържан.
В превозното средство е имало трима мъже, двама са успели да се скрият.
Свидетелите от произшествието отбелязват, че шофьорът не е изглеждал пиян или болен.
В резултат на инцидента е загинал един човек, 10 са ранени, осем от тях са в болница.
Премиерът Тереза Мей съобщи, че полицията разглежда инцидента като терористичен акт.

Сутринта тя ще проведе заседание на извънредния комитет  COBRA.

Както пише вестник  Daily Mail, нападението се е случило близо до джамия, когато вярващите са се разхождали след нощна молитва. Пострадали са над 10 човека.

 

Над 10 човека са пострадали в резултат на прегазване на пешеходци в североизточен Лондон. Това съобщи вестник Daily Mail.

Изданието информира, че то е било осъществено от шофьор на микробус близо до местната джамия в момент, в който вярващите се разхождали след нощната молитва. След инцидента граждани са задържали шофьора и са го предали на полицията, пише изданието.

Както предава ВВС, сериозно ранени са трима човека.

«Моят братовчед пострада, сега е в болницата. Както той ми каза, двама човека са се оказали под колата, хората се опитали да вдигнат минивана. Полицията е пристигнала бързо на мястото на произшествието», цитира вестник Gardian думите на един от очевидците.

Очевидци, с които се свърза телевизионен канал Sky News, твърдят, че след мачкането на пешеходците от автомобила на земята на останали да лежат без никакво движение няколко човека.

Офицерите от полицията са им оказали първа помощ.

Според свидетелства на очевидци, полицията е отцепила района на произшествието.

На мястото на инцидента, според информация от телевизионния канал, в момента са 15 полицейски автомобили.

Там има също е имало и множество коли на Бърза помощ, болшинството от които вече са напуснали мястото на произшествието.

По-рано Скотланд Ярд информира, че в резултат на инцидента в Лондон в района на улица Севън Систърс Роуд са пострадали няколко човека.

«Позвъняването в полицията беше в 00.20 ч. местно време. На мястото на произшествието бяха открити няколко пострадали», отбелязаха от полицията.

«Eдин човек е задържан», се подчертава в комюникето от Скотланд Ярд.

В района на Финсбъри парк, където преминава улица Севън Систерс Роуд, е разположена известна салафитска джамия, която приема вярващите от североизточната част на Лондон.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;