Както пише вестник  Daily Mail, нападението се е случило близо до джамия, когато вярващите са се разхождали след нощна молитва. Пострадали са над 10 човека.

 

Над 10 човека са пострадали в резултат на прегазване на пешеходци в североизточен Лондон. Това съобщи вестник Daily Mail.

Изданието информира, че то е било осъществено от шофьор на микробус близо до местната джамия в момент, в който вярващите се разхождали след нощната молитва. След инцидента граждани са задържали шофьора и са го предали на полицията, пише изданието.

Както предава ВВС, сериозно ранени са трима човека.

«Моят братовчед пострада, сега е в болницата. Както той ми каза, двама човека са се оказали под колата, хората се опитали да вдигнат минивана. Полицията е пристигнала бързо на мястото на произшествието», цитира вестник Gardian думите на един от очевидците.

Очевидци, с които се свърза телевизионен канал Sky News, твърдят, че след мачкането на пешеходците от автомобила на земята на останали да лежат без никакво движение няколко човека.

Офицерите от полицията са им оказали първа помощ.

Според свидетелства на очевидци, полицията е отцепила района на произшествието.

На мястото на инцидента, според информация от телевизионния канал, в момента са 15 полицейски автомобили.

Там има също е имало и множество коли на Бърза помощ, болшинството от които вече са напуснали мястото на произшествието.

По-рано Скотланд Ярд информира, че в резултат на инцидента в Лондон в района на улица Севън Систърс Роуд са пострадали няколко човека.

«Позвъняването в полицията беше в 00.20 ч. местно време. На мястото на произшествието бяха открити няколко пострадали», отбелязаха от полицията.

«Eдин човек е задържан», се подчертава в комюникето от Скотланд Ярд.

В района на Финсбъри парк, където преминава улица Севън Систерс Роуд, е разположена известна салафитска джамия, която приема вярващите от североизточната част на Лондон.

News Front

 

 

 

 

Тагове: ; ; ;