Президентът на САЩ Доналд Търмп не е влизал в сговор с руските власти, но американските СМИ не са поискали да приемат тази версия.

Това заяви председателят на спецкомитета по разузнаване към Палатата на представителите на Конгреса в САЩ републиканецът Девин Нунес, пише вестник Politico.

«Казах: добре, не считам, че там е имало някакъв сговор.

И какво се случи с мен?

Всички главни вестници започнаха да чернят името ми. Защото съм казал истината, че между Доналд Тръмп и руснаците никога не е имало никакъв сговор», отбеляза законодателят, говорейки в събота на събранието на спонсорите на Републиканската партия в Калифорния.

«Длъжен съм да попитам самия себе си, наистина ли разследвахме престъпление? И съм длъжен да кажа, ако всички свърши така, то това ще доведе до дълбок разкол в тази страна», добави Нунес.

Той призова Вашингтон да «спре да лови руски призраци и да се върне към реалната работа».

В момента министерството на правосъдието на САЩ, а също комитетите по разузнаването на двете палати на Конгреса провеждат свои разследвания по така наречените опити на Русия да се намеси в президентските избори през 2016 г., опитвайки се в това число да определят, сключвали ли са приближените на Тръмп някакви договорености с представителите на Русия.

Нунес оглавяваше разследването на своя комитет, но по-късно бе принуден да си даде самоотвод, лично съобщавайки на Тръмп за това, че телефоните на членовете на неговия предизборен щаб са били подслушвани.

С това политикът предизвика вълна от критики по свой адрес, най-вече от страна на демократите.

News Front

Москва ранее неоднократно, в том числе, и на высшем уровне отрицала обвинения в свой адрес насчет попыток повлиять на американские выборы.

Подробнее на ТАСС:
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/4346352

Тагове: ; ;