Washington Times: В САЩ създават Център за борба с руската заплаха

Дата на публикуване: 17 06 2017, 12:17


В американския парламент предложиха законопроект за създаването на Национален център в отговор на руската заплаха, който ще се занимава със систематизация и анализ на разузнавателните данни, касаещи Русия, съобщи  Washington Times.
Според автора на инициативата Джозеф Кенеди, към тази стъпка са го подтикнали съобщенията, че руските хакери за изминалата година са се опитали уж да разбият системите на 39 държави, а не само американските избори.
Washington Times: в  США предложили создать центр по борьбе с российской угрозой

Reuters
 «Руската атака върху нашите избори бе подтикната не от принадлежността към някоя партия, а от дълбокото желание да се отслаби доверието към нашите институции и с това да се разбие самата основа на нашата демокрация, заяви авторът на законопроекта. — Ако от името на нашето правителство не последва мощен координиран отговор, нападенията на противника върху нашата избирателна система, икономика и националната ни сигурност ще станат по-изострени и постоянни в близките години».

Законопроектът предполага създаването на специализиран център, който ще се занимава само с намесата на Русия.

«Този център ще отговаря за синхронизацията и анализа на информацията по отношение на Русия, постъпващи от разузнавателната общност, по дипломатическите канали и от правоохранителните органи».

Той ще изработва политически препоръки и ще определя пропуските в съвкупността им и анализа на разузнавателната информация по руско направление, разяснява авторът на инициативата.

News Front

Източник: http://www.washingtontimes.com/news/2017/jun/16/democrats-tout-russian-threat-response-center-moni/

 

Тагове: ; ;