Independent: Тръмп е жертва на антируските предубеждения

Дата на публикуване: 17 06 2017, 13:13


Непрестанните обвинения и подозренията за «връзки с Русия» предизвикват все по-голямото недоволство на американския президент Тръмп.
В резултат това може да завърши лошо, отчитайки неговия импулсивен характер, предупреждава  The Independent.
Изправилата се срещу него «вашингтонска коалиция» е много силна, тази вътрешна борба за власт може да доведе до това, че Тръмп да стане «жертва» на негативните предубеждения на американския елит и обществеността по отношение на Русия, отбелязва авторът.
Independent: Трамп становится жертвой антироссийской предвзятости Вашингтона

Reuters
По време на ежегодната пресконференция пряко в ефир на руския президент Путин му беше зададен въпрос относно въвеждането на нови санкции срещу Русия.
Путин отговори, че Русия не е направила нищо, което би могло да стане повод за нови ограничения, той подчерта, че всичко това е съставна част от вътрешната борба за власт във Вашингтон.
И първата, а и втората част на неговия отговор — това си беше чиста истина, пише Мери Дежевески на страниците на  The Independent.
Не е ясно само следното — наистина ли враговете на Тръмп вярват в това, че неговата политика спрямо Русия «създава заплаха» за националната сигурност на САЩ. Или те използват тази страна, която и до днес «внушава страх» сред американците в качеството й на «палка», за да удрят с нея по новия президент на САЩ.
«Това, което днес се случва във Вашингтон  — това наистина е своеобразна борба за власт, за която много добре и вече отдавна знаят руснаците и техните ръководители», подчертава авторът.
Те знаят, че тази борба започва със слухове и недомлъвки, а продължава с чистки и съдилища.
Те знаят прекрасно от историята, че подобна война за власт завършва достатъчно безпощадно, защото някой трябва да победи.
«Именно това виждаме днес във Вашингтон — или по-скоро не го виждаме, защото в нашето уж отворено общество цялата реална борба се случва при закрити врати», констатира авторът.
Поредният залп прозвуча, когато стана известно, че Тръмп се намира под следствие от страна на ФБР, защото го подозират в опити да възпрепятства правосъдието.
Но, както се оказа, широката общественост разбра за това, което не е знаел и самият президент.
Това се случи, благодарение на изтичането на информация в американските СМИ, които активно разпространяват почти цялата важна информация за хода на това «сражение между вашингтонския истаблишмънт и Тръмп», припомня авторът.
Тези новини, които радостно подхванаха всички американски СМИ, провокираха нова вълна от спекулации на тема закона и конституцията, а също сравнения със скандала около Ричард Никсън.
«Може ли да се преследва по съдебен ред действащият американски президент? В кой момент може да започне процедурата по импийчмънт? А може ли това да е просто измислен повод, а да няма никакви престъпления?», пита авторът.
Корпоративните спонсори два пъти биха помислили, струва ли се да се разиграва спектакъл, в който Тръмп да се представя в образа на Юлий Цезар — но сред неговите врагове в американската столица няма никакви съмнения — те твърдо са решили да приключат с президента, а вероятно и ще успеят, отбелязва The Independent.
Но си струва да си спомним някои факти, признава авторът.
Тръмп е законно избран президент на САЩ.
На някого може да не му се харесва системата, но такива са изборните правила.
Никой в момента не бива да говори за някакво вмешателство в процеса на преброяване на гласовете, защото тези обвинения нееднократно бяха опровергани. Никой не може да каже, че Тръмп е купил изборите за пари, отчитайки факта, че другият кандидат имаше най-тлъст портфейл, а в резултат изгуби изборите, се подчертава в статията.
News Front
Източник: http://www.independent.co.uk/voices/donald-trump-russia-washington-post-leak-victim-of-bias-a7792036.html

Тагове: ; ; ;