Президентът на Русия Владимир Путин счита за несериозни твърденията, че има банкови сметки в Кипър. Това той съобщи в интервюто в новия филм на американския режисьор Оливър Стоун.

Излъчването на последната част на 4-серийния документален филм се проведе в четвъртък по кабелния телевизионен канал Showtime.

«Не, нямам банкови сметки и никога не съм  имал. Това са глупости. Ако това беше факт, то отдавна щеше да има съдебно дело срещу мен», отговори руският лидер на съответния въпрос на Стоун.

На репликата на режисьора за това, че някои на Запад считат Путин за най-богатия човек в света, президентът посочи:

«Първо, нямам никакво богатство, за което говорят».

Когато Стоун отбеляза, че самият той би бил щастлив, ако има голямо богатство, Путин подчерта:

«Знаете ли, нe считам, че точно това е голямото щастие. Какво ще правите с такива активи в условията на криза. Как ще ги запазите, къде ще ги вложите. Това ще ви навлече само главоболие».

«Вие сте значително по-богат човек, отколкото тези, които имат в банковите си сметки много пари, подчерта руският лидер, говорейки за режисьора. — Вие имате собствено мнение, имате талант. Имате възможност да проявите своя талант, имате възможност да оставите забележима следа след себе си. 

Парите не дават такова щастие, в гроба те нямат значение, там не можеш да ги отнесеш».

Режисьорът Оливър Стоун, който създаде филма за президента на Русия Владимир Путин, счита, че документалната лента ще отвори очите на американците за друго светоусещане.

«Филмът ще отвори очите за светоглед, с който ние, американците, не сме започнати», подчерта режисьорът в интервю за вестник  The Sydney Morning Herald във връзка с предстоящата си визита през май в Австралия.

«Мистър Путин е един от най-важните хора в света и, доколкото САЩ го обявиха за свой враг, велик враг, много е важно да се чуе това, което той иска да каже», поясни творческия си замисъл Стоун, отбелязвайки, че няколко пъти се е впечатлявал от президента на Русия.

«Първоначално говорих с него за работа на екс-сътрудника на спецслужбите на САЩ Едуард Стоун, това е филм във филма. Считам, че това повиши доверието: той знае, че няма да редактирам излишно», добави режисьорът.

Според него, новият филм ще разкаже за възгледите на Путин за събитията, случили се от времето, в което той става президент на Русия през 2000 г.

От 2015 година Владимир Путин бе забелязват няколко пъти в компанията на американския режисьор. Съобщава се, че Стоун събира материали за мащабен проект.

През 2014 година Стоун направи филм, показващ «алтернативната гледна точка» върху историята и политиката на САЩ.

В 10-серийния документален филм под името «Неразказаната история на САЩ» режисьорът показа «неудобната» гледна точка за многогодишната политика на Америка, за което филмът и беше сериозно критикуван.

През 2016 година се очаква филмът «Сноудън» за бившия агент на ЦРУ, обявен за международно издирване от американците, защото разпространи секретна информация за Агенцията за национална сигурност на САЩ.

News Front

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;