Пред радио «Фокус» новия вицепремиер на страната по икономическата и демографска политика Валери Симеонов заяви, че оградата на границата ни с Турция е толкова стабилна, че може да се каже, че е направена точка като за ограда на Европейския съюз.

Той допълни, че екип на Агенцията за държавна финансова инспекция вече е направила оглед на съоръжението, като се очаква официален доклад с изводите на експертите, но според него няма нищо притеснително в тези проверки.

„Нямаше никакви забележки. Има още, обаче, работа в размер на няколко километра, на територията на Хасковска област, където се е наложило препроектиране по време на служебното правителство. Извършено е такова, сменено е трасето и по тази причина са се забавили малко строителните работи. Смятам, че до десетина-петнадесет дни и тези 2-3 километра ще бъдат приключени“, заяви Валери Симеонов.

„Тази ограда е нещо, с което България може да се гордее, това е ограда на Европейския съюз и е направена точно като такава, напук на всички зложелатели и сквернословци“, допълни Валери Симеонов.

Според него, би било добре на днешната обиколка на съоръжението да бяха присъствали и от БСП и ДПС, за да се спре с политическите спекулации.

Тагове: ; ;