Национален пресклуб на БТА - пресконференция

    Укрепване на ролята на България в НАТО и ЕС като достоен партньор и надежден съюзник целят от новоучредения Атлантически съвет на България — неправителствена и непартийна гражданска организация, която беше представена на пресконференция в БТА днес.
   Сред членовете на управителния съвет на организацията, избран на учредително събрание вчера, са съпредседателите Антоний Гълъбов и Димитрин Вичев, Александър Йорданов, Методи Андреев и генерал-майор о.р. Съби Събев.
    «Пресичане на политическото влияние и пропагандна агресия на чужди държави срещу България», информиране на обществото за целите, задачите и отговорностите, произтичащи от евро-атлантическото членство на България, са сред програмните цели на организацията, наред с укрепване на енергийната сигурност и независимост на България, както и увеличаване на разходите за отбрана.
   

В програмната си декларация основателите на организацията констатират опити на политически партии и граждански организации да отклонят страната от евроатлантическия й път, както и липса на политическа воля за резултатни реформи в различни сфери, както и отказ от адекватни реформи в съдебната система.
От организацията планират да дават предложения и експертни решения по различни проблеми до институциите. Готови са да сътрудничат с изповядващите ценностите на Атлантическия съвет.
В първия си официален документ — декларация на УС, от новоучредената организация се обявяват срещу посещение на руския президент в България на 3 март догодина.

Според тях отправянето на покана в този момент към президента на Русия за визита у нас ще разколебае доверието в България като надежден и сигурен евро-атлантически партньор и съюзник/БТА

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;