Специалният прокурор Робърт Мълър, който бе натоварен с делото за руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 година, е започнал разследване дали президентът Доналд Тръмп е възпрепятствал правосъдието, пише в. «Вашингтон пост», позовавайки се на източници.
Следователите, работещи под ръководството на Мълър откакто той бе назначен от министерството на правосъдието през май, организират разговори с ключови служители от разузнаването, информира изданието, позовавайки се на петима източника.
Бившият директор на ФБР Джеймс Коми, който бе уволнен от Тръмп на 9 май, миналата седмица заяви пред комисия на Сената, че според него отстраняването му е било опит за намеса във федералното разследване за намеса на Русия в изборите и връзките на бившия съветник по националната сигурност на Белия дом Майкъл Флин, припомня ДПА.
Източниците на изданието посочват трима висши ръководители на разузнавателните служби, които са се съгласили да говорят със следователите — Даниъл Коутс, директор на националното разузнаване; Майк Роджърс, ръководител на Агенцията за национална сигурност (АНС) и бившият заместник-директор на АНС Ричард Леджът.
Разследването за възпрепятстване на правосъдието е започнало дни след уволнението на Коми, посочва «Вашингтон пост».
Правният екип на Тръмп днес бързо отхвърли публикацията, информира Ройтерс/БТА

Тагове: ; ; ; ;