Како съобщава украинската преса, на 12 юни в езерото в село Свитанка Ивано-Франковска област след две седмици търсене е било намерено тялото на 24-годишната студентка от местни медицински факултет Ели Зии (така наричат момичето украинските СМИ), пристигнала в Украйна от България.

Както съобщава пресслужбата на Главното управление на Народната полиция в Ивано-Франковска област, момичето е изчезнало на 1 юни.

«Студентката е имала стая в общежитието, но е живяла на семейни начала в дома на свой колега. За изчезването на момичето са съобщили в полицията на 5 юни. Съобщението е било от нейна приятелка. В общежитието правоохранителите са открили нейни лични вещи и паспорта, но раницата и мобилните й телефони са били изчезнали.

Съседите разказаха, че са чули в същата вечер в квартирата викове, блъскане, кавга, вероятно между потърпевшата и заподозрения», се казва в съобщението от полицията.

В същото време 29-годишният приятел на загиналата, гражданин на Туркменистан, разказва своята версия за събитието.

Според него, в същата вечер момичето е излязло и след това се е върнало, според него, в състояние на наркотично опиянение и се е държало неадекватно.

Те си легнали да спят, а на сутринта той открил, че момичето го няма.

Но мъжът не успял да обясни на полицията защо не е съобщил това на правоохранителите веднага.

«По време на провеждането на оперативните мероприятия е получена информация, че тялото може би се намира в езерото в село Свитанка.

В резултат от дъното на езерото бе изваден куфар, в който се намираше тялото на студентката и няколко камъка.

Беше установено, че смъртта на момичето е настъпила вследствие на оток и компресия на главния мозък, кръвоизлив, счупен череп …Били са счупени също ръката и кракът на момичето», съобщиха подробности от полицията.

Започнато е наказателно производство за престъпление по член 1, ал. 115 — умишлено убийство — от Наказателния кодекс на Украйна.

Решава се също въпросът за ареста на гражданина на Туркменистан по подозрение в убийство.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ;